Αν τα
τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αισθανόμαστε πως ζούμε την «άνοιξη» του
ποδηλάτου, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά γύρω μας για να αντιληφθούμε πως
πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο... (το πλήρες κείμενο στο: www.mbike.gr/article.asp?catid=4056&subid=2&pubid=10799)
Η κύρια αποστολή του ΜΠΟΡΟΥΜΕείναι η
καταπολέμηση της σπατάλης φρέσκου φαγητού στην κοινωνία μας, συνδέοντας
τους χορηγούς τροφίμων (εστιατόρια, αρτοποιεία, ξενοδοχεία, κλπ) με
ιδρύματα, συσσίτια και κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής τους. Σε
μερικούς μήνες και με τη βοήθεια των εθελοντών μας έχουμε κατορθώσει να
προσφέρονται περίπου 5.000 μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους με ανάγκη,
παρά να καταλήγουν στα σκουπίδια... (το πλήρες κείμενο στο: www.boroume.gr/dekalogos_exoikonomisis/)
Η νέα ανατρεπτική θεωρία για την αξία της αποτυχίας και ένα βίντεο με την φιλοσοφία του Olive Burkeman σε σκίτσα.
Το άρθρο του συγγραφέα
Oliver Burkeman στο Guardian με τίτλο «Η ευτυχία είναι ένα μισοάδειο
ποτήρι», ξεκινάει με μια εικόνα του «Μουσείου αποτυχημένων προϊόντων».
Ουσιαστικά πρόκειται για μια αποθήκη στην Ann Ardor του Μίτσιγκαν με
προϊόντα τα οποία για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να «περπατήσουν»
στην αγορά και κατέληξαν εδώ. Τσίχλες, σαμπουάν, γαριδάκια, κορν-φλέικς,
αφρόλουτρα, χαρτικά τα πάντα είναι συγκεντρωμένα σε αυτά τα ράφια. Ιδέα
ενός συνταξιούχου σήμερα που εργαζόταν στο marketing του Robert MacMath
ο οποίος ξεκίνησε εδώ και δεκαετίες να συλλέγει αποτυχημένα προϊόντα
που δεν βρήκαν την ανταπόκριση του κοινού και κατέληξαν εδώ... (το πλήρες κείμενο στο: www.lifo.gr/now/life/12246)