Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Συγχωροχάρτι στον Schumi

O Piero Ferrari θεωρεί ότι ο Γερμανός δεν πρόδωσε την ιταλική ομάδα

Η μεταγραφή του Michael Schumacher στη Mercedes για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2010 έχει προκαλέσει ενθουσιασμό αλλά παράλληλα και πολλές αντιδράσεις – ειδικά στην Ιταλία. Οι tifosi της Ferrari δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο επί 14 χρόνια ήρωας και ηγέτης τους αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο και να μετατραπεί σε αντίπαλο των κόκκινων. Το γράμμα του Γερμανού προς τους Ιταλούς ήταν ειλικρινές αλλά όχι αρκετό, και η διοίκηση της ομάδας προσπαθεί μέσω του Piero Ferrari, γιου του ιδρυτή της εταιρείας Enzo, να ρίξει ακόμα περισσότερο τους τόνους, λέγοντας ότι ο Schumacher δεν πρόδωσε τη Scuderia.

«Είναι αλήθεια ότι είμαστε απογοητευμένοι από την εξέλιξη αυτή καθώς ο Michael είχε εξελιχθεί σε σύμβολό μας. Δεν θα χρησιμοποιούσε υπερβολικές εκφράσεις όπως αυτή της προδοσίας αν και φυσικά, θα προτιμούσαμε να παρέμενε στις τάξεις της δικής μας ομάδας. Ήθελε όμως να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να το κάνει αυτό με τη Ferrari», είπε ο Ιταλός στην Gazzetta dello Sport.

Για πρώτη φορά λοιπόν από το 1995, ο Schumi θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Ferrari, όντας οδηγός της Mercedes GP, της μετενσάρκωσης δηλαδή της πρωταθλήτριας Brawn. Εκεί φέρεται να έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει, παρά το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες κλείνει τα 41.

«Η ανταγωνιστικότητά του θα εξαρτηθεί από τις δυνατότητες του μονοθεσίου του. Ένας άλλος σπουδαίος οδηγός, ο Mario Andretti, συνέχισε να τρέχει μέχρι και μετά τα 50 του. Ο Schumi παραμένει φαινόμενο και οδηγοί σαν αυτόν βγαίνουν μία φορά κάθε δέκα χρόνια», σχολίασε ο Piero Ferrari.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μη μιλήσει και για τις δυνατότητες της Scuderia, που με οδηγικό δίδυμο τους Fernando Alonso και Felipe Massa φιλοδοξεί να επιστρέψει στην κορυφή.

«Προσλάβαμε τον Alonso, που μόνο τυχαία δεν έγινε πρωταθλητής. Μάλιστα έχει ήδη αντιμετωπίσει και νικήσει τον Michael. Και φυσικά έχουμε και τον Massa, που ωρίμασε οδηγικά στο πλευρό του Schumacher. Επίσης, είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε ένα καλό μονοθέσιο. Και κυρίως, πιστεύω ότι οι πιθανότητές μας για επιτυχία δεν θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνουν οι οδηγοί των άλλων ομάδων. Μόνο οι δικοί μας», δήλωσε ο γιος του θρυλικού Enzo Ferrari, αφήνοντας σαφές υπονοούμενο για τον Γερμανό. Και συνέχισε: «Θα σας κάνω ένα ταξίδι στο χρόνο. Είχα στενή σχέση με τον Lorenzo Bandini και υπέφερα όταν έχασε τη ζωή του στο Monaco το 1967. Τότε ήταν που ο πατέρας μου μου έδωσε μία συμβουλή που συμβάδιζε με τον τρόπο διοίκησης που είχε για αυτή την ομάδα. Μου είπε ότι δεν πρέπει ποτέ να συνδέομαι συναισθηματικά με τους οδηγούς, διότι αυτοί είτε σκοτώνονται είτε κάποια στιγμή καταλήγουν σε άλλη ομάδα. Παραμένουν απλά εργαζόμενοι στη Ferrari, ακόμα κι αν ο ρόλος τους είναι άκρως σημαντικός».

πηγή: www.msfree.gr -

www.msfree.gr/msdet.php?id=9427