Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Steve Jobs: The Last American Hero?

ΣΤΙΣ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ φέτος, 2011, ο αμερικανός επιχειρηματίας Στιβ Τζομπς, 56 ετών, συνιδρυτής, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Apple, υπέβαλε την παραίτησή του, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον (υπονοώντας σοβαρά προβλήματα υγείας) να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του... ( το πλήρες κείμενο στο: http://kavvathas.wordpress.com/2011/10/06/steve-jobs-the-last-american-hero/)

Μουσείο για τα επαγγέλματα που χάνονται

Ποια είναι τα σύνεργα που χρησιμοποιούσαν οι Κρητικοί για την πολτοποίηση του καρπού της ελιάς; Πως ήταν οι προβιομηχανικοί χώροι εργασίας, του μαραγκού, του σιδερά, του βαρελά αλλά και του φαμπρικάρη;
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα σχετικά με τα παραδοσιακά επαγγέλματα που δυστυχώς μπαίνουν στο χρονοντούλαπο απαντά το Μουσείο Μενέλαου Παρλαμά. Ο λόγος για ένα αγροτικό μουσείο που βρίσκεται σ' ένα γραφικό χωριό της Κρήτης, στο Πισκοπιανό Χερσονήσου, εκεί που χτυπά η καρδιά μιας από τις πιο τουριστικές περιοχές της Ελλάδας... ( το πλήρες κείμενο στο: www.tovima.gr/culture/article/?aid=423688&h1=true)

35 ώρες απέναντι στα κύματα

Βούτηξε στα νερά της Λακωνίας χθες τα ξημερώματα και, αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα φτάσει σήμερα το μεσημέρι στη Γραμβούσα Χανίων. Στην προηγούμενη προσπάθειά του πέρυσι, ένα μπουρίνι δεν τον άφησε να ολοκληρώσει τον άθλο του... (το πλήρες κείμενο στο: www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63427012)