Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Camping ή camp; Προτάσεις για ξένοιαστες παιδικές διακοπές

ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ!!!
και η Ζωή στο ύπαιθρο που εφαρμόζουμε στους προσκόπους...
για διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα... (τα bold και πλάγια γράμματα δικά μου)

Εκπαιδευτήρια Γείτονα – Καλοκαίρι 2010
Για το φετινό Καλοκαίρι τα εκπαιδευτήρια Γείτονα έχουν ετοιμάσει πέντε προγράμματα, τα οποία βασίστηκαν σε προτάσεις γονιών των μαθητών για την θερινή περίοδο. Τα προγράμματα αυτά έχουν ως εξής:
1. Ζούμε σε σκηνές – Γνωρίζουμε τη φύση
(για μαθητές Α’, Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού)
Σκοπός του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με την σκηνή, να συγκατοικήσουν σε αυτήν, να αναπτύξουν ομαδικό πνεύμα άμιλλας, να μάθουν προσανατολισμό και κατασκευές, να ασχοληθούν με δραστηριότητες όπως ποδηλασία, τοξοβολία, αναρρίχηση κ.λ.π. αλλά και να εμβαθύνουν στους αστερισμούς. Και όλα αυτά με διανυκτέρευση στον περίβολο του Σχολείου, ο οποίος έχει πολλά φυσικά στοιχεία. Ημερομηνίες: 14 με 16 Μαΐου, 28 με 30 Μαΐου και 4 με 6 Ιουνίου. Κόστος: 180 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνονται όλες οι δραστηριότητες και το φαγητό)...


το πλήρες κείμενο στο:
www.in2life.gr/home/child/articles/183479/article.aspx?apg=3

Shell Eco Marathon 2010: Παγκόσμιο ρεκόρ οικονομίας

Ο διαγωνισμός οικονομίας που έγινε θεσμός σε διεθνές επίπεδο γιόρτασε φέτος τα 25 χρόνια επιτυχημένης διεξαγωγής του, με τη συνοδεία μάλιστα ενός παγκόσμιου ρεκόρ.

Το παγκόσμιο ρεκόρ έγινε από το όχημα με αριθμό 202 της ομάδας του Πολυτεχνείου της Νάντης, η οποία με ένα πρωτότυπο υδρογονοκίνητο όχημα, κατάφερε να καλύψει απόσταση 4.414,1 χιλιομέτρων με μόλις 1 λίτρο καυσίμου και να αφήσει πίσω της την προηγούμενη παγκόσμια επίδοση, που κατείχε από το 2005 μία ελβετική ομάδα, καλύπτοντας τότε 3.836 χιλιόμετρα.

το πλήρες κείμενο στο:
www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=4&art_id=11254

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

στις Μαμάδες όλου του κόσμου
Χρόνια Πολλά!!!