Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Επέστρεψε στο σχολείο η Στέλλα Πρωτονοταρίου

Το είχα διαβάσει και φαντάζομαι οι περισσότεροι, στις εφημερίδες, την περίπτωση της δασκάλας Στέλλας Πρωτονοταρίου στο 132ο Δημοτικό Σχολείο του συγκροτήματος Γκράβας.
Βγήκε η απόφαση από το δικαστήριο που την πήγαν.

Φαίνεται ότι κάποιες φορές η δικαιοσύνη δουλεύει σε αυτή τη χώρα...

"Πανηγυρικά επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες στο 132ο δημοτικό σχολείο του συγκροτήματος της Γκράβας η πρωτοπόρος διευθύντριά του κ. Στέλλα Πρωτονοταρίου, που στις 18 Φεβρουαρίου αθωώθηκε στο δικαστήριο για όλες τις κατηγορίες που επεδίωκαν να τη σπιλώσουν ως εκπαιδευτικό και πολίτη, αναφέρει η Καθημερινή (3/3/2010). Κατηγορίες που είχε απαγγείλει εναντίον της το 2007 ο διευθυντής που την αντικατέστησε, και οι οποίες, όπως δήλωσε ο ίδιος στο δικαστήριο, έγιναν καθ' υπόδειξιν της τότε ηγεσίας του υπ. Εξωτερικών και του Γ. Γ. του υπ. Παιδείας.
Με αισιόδοξη ανακοίνωσή του, ο σύλλογος γονέων μιλάει για το σχολείο που «έχει κάθε λόγο να ξαναμπεί σε δημιουργική τροχιά», με «την κ. Πρωτονοταρίου να διευθύνει, τους δασκάλους χαρούμενους, δικαιωμένους και γεμάτους όρεξη για δουλειά, την Πολιτεία να αναγνωρίζει έμπρακτα το έργο τους, να υιοθετεί και να προβάλλει τις αρχές πάνω στις οποίες στηρίχθηκε».
Αντιστοίχως, οι δάσκαλοι που εργάστηκαν και εργάζονται στο σχολείο μιλούν για τη «δικαίωση της δουλειάς μας και του αγώνα που χρειάστηκε να δώσουμε τα τελευταία χρόνια για να υπερασπίσουμε τη δουλειά αυτή». Αυτή την περίοδο η ομάδα του 132ου σχεδιάζει το πρόγραμμα υποστήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους. Γονείς και εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν για να αποτιμήσουν τις ανάγκες και τα προβλήματα –μαθησιακά, κοινωνικά – των παιδιών."

πηγή: www.e-paideia.net/news/article.asp?lngEntityID=65034&lngDtrID=102

4ο πανελλήνιο προσκοπικό τζάμπορη

Ίσως κάποιοι "φίλοι" περιμένουν στη γωνία...
Δεν είπα ότι δεν πρέπει να γίνει.
Πρέπει να γίνει!!!
Αλλά από το σημείο που βρίσκεται η προετοιμασία του, αλήθεια σε ποιο σημείο βρίσκεται, θέλει ΠΟΛΥ ΤΡΕΞΙΜΟ, από την μικρή πείρα που έχω από παρόμοιες διοργανώσεις...
Επαναλαμβάνω, όμως ότι πρέπει να γίνει αντάξιο των 100 χρόνων ιστορίας του Σ.Ε.Π. και όχι αντάξιο του "να το κάνουμε, γιατί το έχουμε προγραμματίσει"...
Ο νοών νοείτο.