Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Meet the world in Greece

Εκείνα που δεν περιμένεις

Τα απρόσμενα ευρήματα των ανασκαφών στο Δέλτα του Φαλήρου... (το πλήρες κείμενο και φωτό στο: www.lifo.gr/team/evrymata/49706).
Ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα ήταν γνωστό ότι το Δέλτα του Φαλήρου διέθετε σημαντικά αρχαιολογικά κατάλοιπα. Μάλιστα η ανασκαφή του Ευστράτιου Πελεκίδη το 1915 είχε φέρει στο φως ένα εύρημα που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση την εποχή εκείνη και είναι μάλλον ακόμη και σήμερα ελάχιστα γνωστό. Ο Πελεκίδης είχε ανακαλύψει την ομαδική ταφή 17 ανθρώπων που είχαν υποστεί βασανισμούς και είχαν ταφεί τελικώς δεμένοι, προφανώς ως κατάδικοι. Οι άνδρες είχαν καταδικαστεί σε θάνατο "δι'αποτυμπανισμού" που, όπως γνωρίζουμε από την αρχαία γραμματεία, και άλλα σχετικά ευρήματα ήταν εξαιρετικά σκληρός. Οι νεκροί του Φαλήρου είχαν προσηλωθεί με σιδερένιους συνδέσμους επάνω σε ξύλινη πλατιά σανίδα και έμειναν έτσι, σε δημόσια θέα για παραδειγματισμό, κρεμασμένοι μέχρι να πεθάνουν. Πηγή: www.lifo.gr
Τα απρόσμενα ευρήματα των ανασκαφών στο Δέλτα του Φαλήρου. Πηγή: www.lifo.gr
Τα απρόσμενα ευρήματα των ανασκαφών στο Δέλτα του Φαλήρου. Πηγή: www.lifo.gr

Ένα σούπερ-μάρκετ εξαλείφει συσκευασίες τροφίμων και σκουπίδια

Η ανακύκλωση και η χρήση περιβαλλοντικά φιλικότερων συσκευασιών συμβάλλουν στην απομάκρυνση απορριμμάτων από τις χωματερές.
Παρόλα αυτά,  κάθε μέρα το μέσο νοικοκυριό στον δυτικό κόσμο και τους αναδυόμενους οικονομικούς γίγαντες της Ασίας παράγει σημαντικό όγκο απορριμμάτων μεγάλο μέρος των οποίων είναι τρόφιμα και οι συσκευασίες τους... (το πλήρες κείμενο στο: www.econews.gr/2014/06/02/super-market-syskeuasies-115216/).

Tesla Motors: Ο Έλον Μασκ απελευθερώνει τις πατέντες ηλεκτροκίνησης

Το άνοιγμα των ευρεσιτεχνιών της Tesla Motors με σκοπό να διαδοθεί και να εξελιχθεί η τεχνολογία της κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε ο πρωτοπόρος πρόεδρος της εταιρείας Έλον Μασκ σε δελτίο Τύπου με τίτλο “Αll our patent are belong to you”... (το πλήρες κείμενο στο: www.econews.gr/2014/06/13/tesla-motors-patentes-115497/).