Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Μαραθώνιος Οικονομίας Shell με 3 ελληνικές συμμετοχές

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από 3 ομάδες, με δύο από τα κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας και ένα λύκειο με ιστορία στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο:
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η ομάδα Προμηθέας θα συμμετάσχει για τρίτη φορά με το ηλεκτροκίνητο όχημα Πυρφόρος, στην κατηγορία Prototype.
Το Πολυτεχνείο Κρήτης θα συμμετάσχει φέτος για τέταρτη χρονιά στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell, με το όχημα ΕR11, που αξιοποιεί ηλεκτρικό κινητήρα και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και θα διαγωνιστεί στην κατηγορία Urban Concept.
Τέλος, το 2ο ΕΠ.ΑΛ-Σ.Ε.Κ. Αιγάλεω, που συμμετείχε για πρώτη φορά το 2004, θα διαγωνιστεί και φέτος με το όχημα Ίρις αυτή τη φορά, το οποίο αξιοποιεί κινητήρα εσωτερικής καύσης με καύσιμο βενζίνη, στην κατηγορία Prototype... (το πλήρες κείμενο στο: www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=4&art_id=12872 )

Ε-ΚΤΕΛ-εση από «ταρίφα»

Στο παραπάνω ερώτημα δεν απάντησα. Όχι επειδή πρόκειται περί ρητορικής ερώτησης, αλλά διότι πραγματικά δεν ήξερα. Ακόμη και τώρα, τέσσερις μέρες αργότερα, απάντηση δεν έχω. Για να το σκέφτομαι, προφανώς και με ενοχλεί. Όπως και τόσα άλλα που βλέπω γύρω μου, όπως και τόσα άλλα που συμβαίνουν στη ζωή μου κι αδρανώ, δεν τα αλλάζω. Αλήθεια, εσείς για αυτά που σας ενοχλούν, τι κάνετε; Σας περνούν οι φίλοι σας για μαλάκες ή αντιδράτε;... (το πλήρες κείμενο στο: www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=6163 )