Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Camping ή camp; Προτάσεις για ξένοιαστες παιδικές διακοπές

ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ!!!
και η Ζωή στο ύπαιθρο που εφαρμόζουμε στους προσκόπους...
για διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα... (τα bold και πλάγια γράμματα δικά μου)

Εκπαιδευτήρια Γείτονα – Καλοκαίρι 2010
Για το φετινό Καλοκαίρι τα εκπαιδευτήρια Γείτονα έχουν ετοιμάσει πέντε προγράμματα, τα οποία βασίστηκαν σε προτάσεις γονιών των μαθητών για την θερινή περίοδο. Τα προγράμματα αυτά έχουν ως εξής:
1. Ζούμε σε σκηνές – Γνωρίζουμε τη φύση
(για μαθητές Α’, Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού)
Σκοπός του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με την σκηνή, να συγκατοικήσουν σε αυτήν, να αναπτύξουν ομαδικό πνεύμα άμιλλας, να μάθουν προσανατολισμό και κατασκευές, να ασχοληθούν με δραστηριότητες όπως ποδηλασία, τοξοβολία, αναρρίχηση κ.λ.π. αλλά και να εμβαθύνουν στους αστερισμούς. Και όλα αυτά με διανυκτέρευση στον περίβολο του Σχολείου, ο οποίος έχει πολλά φυσικά στοιχεία. Ημερομηνίες: 14 με 16 Μαΐου, 28 με 30 Μαΐου και 4 με 6 Ιουνίου. Κόστος: 180 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνονται όλες οι δραστηριότητες και το φαγητό)...


το πλήρες κείμενο στο:
www.in2life.gr/home/child/articles/183479/article.aspx?apg=3

4 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Κώστα,

    Για άλλη μια φορά βρίσκω ενδιαφέρον στις δημοσιεύσεις σου. Αυτό που με έχει προβληματίσει πολλές φορές στο παρελθόν ήταν το κόστος των εκδομών και κατασκηνώσεών μας, καθώς και το ποιοτικό πρόγραμμα.

    Βλέπω λοιπόν 3ήμερες για 180 ευρώ και 5ήμερες 300 ευρώ. Ενώ κατασκηνώσεις 20ημερών ξεκινάνε από 600-700 ευρώ. Και ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Γιατί φοβόμασταν στην διήμερη του Κλάδου να χρεώσουμε πάνω από 25 ευρώ? Γιατί περιοριζόμαστε στο να χρεώνουμε 120-150 ευρώ την κατασκήνωση 9-12 ημερών. Αναλογικά θα κόστιζε κάπου 360 ευρώ. Φυσικά δεν έχουμε έξοδα εκπαιδευτών αφού καλά κάνουμε και βασιζόμαστε στους εθελοντές βαθμοφόρους. Επίσης, δεν έχουμε στα Τμήματά μας, παιδιά ιδιωτικών σχολείων. Πάντα όμως πρέπει να σκεφτόμαστε την σχέση ποιότητας-τιμής.

    Το κακό λοιπόν είναι πως κάνουμε εκπτώσεις στο πρόγραμμα. Ανακυκλωνόμαστε στο ίδιο πρόγραμμα, στα ίδια υλικά (χαρτόνια, μαρκαδόρους, σπάγγο κλπ). Γιατί να μην έχει το κάθε σύστημα και από κάποια βαριά υλικά προγράμματος. Πχ το ένα σύστημα να έχει 30 ποδήλατα, το άλλο 10 τόξα, το άλλο 20 κανό, το άλλο υλικά αναρρίχησης και πριν την περίοδο των κατασκηνώσεων να τα χωρίζουμε μεταξύ μας. Μπορεί όλα να ανήκουν στην Περιφέρεια ή/και Τοπική και τα Συστήματα να έχουν την υποχρέωση να τα φροντίζουν.

    Αυτό που ουσιαστικά θέλω να πω είναι πως το υλικό μας βοηθάει να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των κατασκηνώσεών μας και αν χρειαστεί να ανεβάσουμε τις τιμές των κατασκηνώσεων για ένα ποιοτικότερο πρόγραμμα πιστεύω αξίζει.

    Φίλιππος Ντιέτσι
    Σκορπιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία μικρή διόρθωση: στα τμήματα μας έχουμε παιδιά που πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία. Μάλλον κάτι άλλο εννοείς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που εννοώ είναι ότι δεν έχουμε ΜΟΝΟ παιδιά ιδιωτικών σχολείων.

    Απλά επειδή η φοίτηση σε ιδιωτικό σχολείο κοστίζει αρκετά, ενίοτε αυτό το κόστος είναι απαγορευτικό για κάποιους γονείς. Με αποτέλεσμα τα παιδιά που πάνε σε ιδιωτικό σχολείο, πιθανότα (όχι απόλυτα), να είναι παιδιά οικογενειών με υψηλότερο εισόδημα. Και αυτέ οι οικογένειες όπως πληρώνουν χιλιάδες για τα δίδακτρα να έχουν την ευχέρεια να πληρώσουν και εκατοντάδες ευρώ για μια τριήμερη.

    Φίλιππος Ντιέτσι
    Σκορπιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με προκαλείτε.... Κώστα, Φίλλιπε, το εντυπωσιακό είναι ότι αυτοί το ανακάλυψαν τώρα... Το ανησυχητικό είναι ότι εμείς τείνουμε να το ξεχάσουμε... Το τρισχειρότερο είναι ότι πια ξέρουμε πόσο αριθμητικά μειωμένοι είμαστε για να το ξεκαθαρίσουμε... και το μόνο θετικό είναι ότι μερικοί ακόμα δίνουμε μία μάχη απέναντι στα θηρία, για να συνεχίσουμε να το κάνουμε... ελπίζω καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή