Τρίτη 13 Απριλίου 2010

το μαντήλι των 100 χρόνων

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...
Το αν είναι όμορφο ή όχι, θα υπάρξουν χιλιάδες απόψεις, οπότε η κεντρική διοίκηση παίρνει την ευθύνη, με την καλή έννοια, το σχεδιάζει και το κυκλοφορεί.
Όμως αυτά τα 8,00 € πιστεύω ότι δεν αντέχονται.
Θα πρέπει να βγάλουμε και από αυτό κέρδος;;;
Τόσα αναμνηστικά κυκλοφορούν στο πρατήριο γι' αυτό το σκοπό...
Γιατί μην μου πείτε ότι είναι όλο κόστος...
Και αφού έπρεπε να το βγάλουνε, και καλά κάνανε, γιατί δεν το έδιναν μαζί με την απογραφή, αντί του πάνινου σήματος που μοιράζεται μαζί με την ταυτότητα του κάθε έτους;;;
Μία ερώτηση - σκέψη έκανα...

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Κώστα,

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο θέμα του μαντηλιού. Και κυρίως στο θέμα του κόστους. Το σύστημά μου λέει στους γονείς να πληρώνουν μια ετήσια συνδρομή και ξεχωριστά τις εκδρομές/κατασκηνώσεις. Γιατί να είναι υποχρεωμένοι (διότι λέει η ανακοίνωση πως θα το φοράνε όλα τα μέλη του Σώματος για φέτος) να πληρώσουν ξανά στην μέση της χρονιάς 8 ευρώ. Ή γιατί να είναι υποχρεωμένη η ΕΚΣ να μαζέψει πάνω από 800 ευρώ από άλλες δράσεις για να τις δώσει στο ΣΕΠ, για να μην ενοχλήσει ξανά τους γονείς. Στο κάτω κάτω ζητάμε έναν προϋπολογισμό από την Επιτροπή και τώρα τους υποχρεώνουμε να παραστρατήσουν.

    Και αν εμβανθύνουμε στο θέμα ως μέλη της Γ.Σ. ΣΕΠ στην 33η Γενική Συνέλευση, πότε εγκρίναμε ένα τέτοιο έσοδο (8 ευρώ επί 15.000 μέλη = 120.000 ευρώ, αν όχι περισσότερα*) και αντίστοιχα ένα τέτοιο έξοδο. Και δεν θεωρώ ότι εντάσεται στις αυτοενισχυόμενες δράσεις...διότι δεν περιλαμβάνει κανένα είδος δράσης. Και αν δεν έχει εγκριθεί, που δεν έχει εγκριθεί, γιατί να το πληρώσουμε? Ας βάλουν τώρα τα χρήματα οι αποφασίζοντες και στην επόμενη Γ.Σ. (που έρχεται σύντομα) να ζητήσουν την έγκριση της δαπάνης.

    Επιπροσθέτως, πότε προγραμματίστηκε να φτιαχτεί το μαντήλι της 100ετίας? Αν δεν προγραμματίστηκε γιατί το κυκλοφορούμε? Και αν προγραμματίστηκε, γιατί δεν ενσωματώθηκε, όπως πολύ σωστά αναφέρεις στην ετήσια συνδρομή? Όταν λέω στους Προσκόπους μου η κατασκήνωση θα κοστίσει 150 ευρώ, δεν εννοώ ότι ναι τόσο κοστίζει, αλλά για το μπλουζάκι της κατασκήνωσης θέλω άλλα 10 και για το μεσημεριανό της τρίτης μέρας άλλα 5 κι επειδή σε έπιασε το κεφάλι σου 2 ευρώ το ντεπόν και για να γυρίσουμε εισητήριο τρένου άλλα 20 κλπ κλπ.

    Και μιας και θίγουμε το θέμα της συνδρομής, που φέτος αυξήθηκε κατά 3 ευρώ (Ανακοίνωση ΣΕΠ 56/4 Ιουνίου 2009), θα επανέλθω σε ένα πανάρχαιο θέμα: Τον Πρόσκοπο-Κρίκο. Το περιοδικό που καλώς κυκλοφορεί αλλά έχει ιδιαίτερα υψηλό κόστος, 15.875 ευρώ το 2008 και δεν μας έρχεται κάθε 3 μήνες στο σπίτι. Τότε λοιπόν (30 Γ.Σ. ΣΕΠ) ο Οικονομικός Σύμβουλος, υπερασπιζόταν ότι είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και να μην μας ανησυχεί. Μερικούς μήνες αργότερα με την ανακοίνωση του ΣΕΠ 79/5 Ιουλίου 2006, αυξήθηκε η συνδρομή και λόγω κυκλοφορίας του περιοδικού (που υποτίθεται θα ήταν αυτοχρηματοδοτούμενο επαναλαμβάνω). Απλά ένας πόνος από τα παλιά. Οπότε μήπως δεν ξέρουμε ακριβώς τι συμπεριλαμβάνεται στην συνδρομή? Μήπως γι'αυτό δεν πείθουμε τον κόσμο να την πληρώσει?

    Θέλω για άλλη μια φορά να τονίσω πως πρέπει τα μέλη της Γ.Σ. ΣΕΠ να είναι ενεργά. Και όταν λέμε ενεργά να το εννοούμε. Πρέπει να προβληματιζόμαστε. Να έχουμε άποψη και να την υπερασπιζόμαστε. Η δυναμή μας είναι η ψήφος μας. Όταν καλούμαστε λοιπόν να εγκρίνουμε πεπραγμένα, απολογισμούς οικονομικούς και προϋπολογισμούς οικονομικούς ας σκεφτούμε το καλό του ΣΕΠ και όχι το πως θα τελειώνουμε μια ώρα νωρίτερα. Για μένα αυτός είναι και ο Προσκοπικός τρόπος σκέψης, του ενεργού πολίτη.

    Με ελπίδα για πιο σοφές αποφάσεις,

    Φίλιππος Ντιέτσι
    Σκορπιός

    *Και αναφέρω 15.000 δηλαδή 3.901 λιγότερα από το 2008 για το οποίο έχουμε στοιχεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και "ο κρίκος / πρόσκοπος" είναι ένα άλλο ΜΕΓΑΛΟ θέμα...
    εκτός από τα 2 πρώτα τεύχη, δεν έχω πάρει κανένα άλλο τεύχος και μένω πάντα στην ίδια διεύθυνση που είναι και καταχωρημένη στην απογραφή...
    φαντάσου πόσα ακόμη μέλη της κίνησης έχουν το ίδιο πρόβλημα...
    για το οποίο πληρώνουμε απογραφή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε συμβούλιο της Τοπικής Εφορείας Καλλιθέας - Μοσχάτου "αποφασίστηκε" να μην το πάρουμε δεν ξέρω αν αυτό το κάνουν και άλλοι αλλα κάπως πρέπει να περαστεί το μύνημα οτι δεν μπορεί κάποιοι να παίζουν "παιχνίδια" στις πλάτες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή