Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

"μαντήλι Συστήματος"...;;;!!!

Θυμωμένος;;; Νευριασμένος;;; Απελπισμένος;;;...
Έχουν περάσει μερικές μέρες από τότε που αντίκρισα το "μαντήλι του Συστήματος"... και ακόμη δεν μπορώ να ηρεμήσω, να το "χωνέψω"...
Γιατί αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!!
Το μαντήλι του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Παλαιού Φαλήρου, αυτό που οι παλαιότεροι σαν λυκόπουλα έδωσαν την υπόσχεσή τους και όχι μόνο, είναι ΚΙΤΡΙΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΦΕ ΡΙΓΑ.
Είναι αυτό που εγώ έδωσα σε κάποιους βαθμοφόρους να το δουν, όταν μου το ζήτησαν, για να το αντιγράψουν... και τελικά...;;;
Εορτασμός 75 Χρόνων του Συστήματος, με άλλο μαντήλι, πιθανόν και άλλου Συστήματος...

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα.

    Γιατί θυμός, νεύρα κι απελπισία?!? Επειδή κάποιοι νεότεροι αποφάσισαν να αλλάξουν κάποια πράγματα ή επειδή δυσκολεύεσαι να αποδεχθείς την αλλαγή?!?

    1. Το συγκεκριμένο είναι επετειακό μαντήλι. Γι'αυτό και έχει το σήμα των 75 χρόνων του Συστήματος.

    2. Κι εγώ όταν έδωσα την υπόσχεσή μου φορούσα ένα γαλάζιο μαντήλι. Με την ίδια λογική λοιπόν δεν θα έπρεπε να αποδεχθώ ότι το ΣΕΠ αποφάσισε να αλλάξει το εθνικό μαντήλι σε μπλέ με μια άσπρη ρίγα. Να θυμώσω? Νευριάσω? Απελπιστώ?

    3. Οι αποφάσεις για το πως θα είναι το επετειακό (και βέβαια πως θα θέλαμε και το Μαντήλι του Συστήματος) λήφθηκαν από μια σειρά Συμβουλίων Συστήματος όπου είχε την δυνατότητα να εκφραστεί το σύνολο των ενεργών βαθμοφόρων. Τα πρακτικά (και μια σειρά από e-mails) μπορούν να μας πουν ακριβώς ποιος και τι θέση πήρε.

    4. Να ρωτήσω για την αλλαγή της τριήρης στον θυρεό της Π.Ε. Σαρωνικού? Ποιοί αποφάσισαν να αλλάξει? Πώς και γιατί? Και κυρίως μήπως είναι πιθανόν θυρεός άλλης Περιφέρειας?!?

    Οπότε, φιλικά στο λέω, μην θυμώνεις, νευριάζεις και απελπίζεσαι. Στάσου στο πλευρό των βαθμοφόρων των Συστημάτων και των αποφάσεών τους όπως θα έπρεπε ως παλαιός πρόσκοπος του Συστήματος αλλά και ως Π.Ε. Σαρωνικού.

    Με προσκοπική αγάπη,

    Φίλιππος Ντιέτσι
    Σκορπιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Φίλιππε!!!
      Χαίρομαι όταν οι νεότεροι παίρνουν την ζωή τους στα χέρια και την βελτιώνουν, για το καλό τους καθώς και των γύρων τους!!! Και σχεδόν ποτέ δεν δεν δυσκολεύομαι να αποδεχθώ την αλλαγή.
      1. Δεν το γνώριζα ότι είναι επετειακό μαντήλι. Θα πρέπει να ενημερώσετε και τα μέλη του Συστήματος γι' αυτό, που απ' ότι γνωρίζω το έχει κάνει ο Α.Σ., αλλά αυτά τα μέλη εμένα μου είπαν ότι είναι το "μαντήλι του Συστήματος"...
      2. Πάντως περισσότερο εθνικό μαντήλι είναι το μπλέ - άσπρο, από το γαλάζιο...
      3. Δεν αμφέβαλα για το πως πάρθηκαν οι αποφάσεις και είπα και πιιο πάνω ότι δεν είχα υπ' όψη μου την ανακοίνωση του Α.Σ. όταν έγραψα αυτό το κείμενο.
      4. Η τριήρης δεν άλλαξε!!! Τριήρης ήταν και Τριήρης παρέμεινε, δοσμένη με μία άλλη ματιά... το χρώμα όμως στο μαντήλι του Συστήματος, καλό θα είναι να παραμείνει όπως ήταν... Θυμίζω ότι από το Σύστημα που προέρχεσαι, το μαντήλι ήταν κίτρινο με μία μπλέ ρίγα....
      Και φυσικά δεν θύμωσα, δεν νευρίασα, δεν απελπίστικα, αλλά διερωτήθηκα για το τι θα έπρεπε να κάνω.
      Στο πλευρό του Συστήματος είμαι πάντα, όταν και άμα μου ζητήθηκε!!!
      Κωνσταντίνος

      Διαγραφή
  2. Κύριε Κωνσταντίνε Λυγερέ

    Λυπάμαι πραγματικά που βλέπω από εσάς να δημοσιεύεται κάτι το οποίο έχει ψευδή στοιχεία. Όπως έγραψε ο Αρχηγός Συστήματος Μιχάλης Λυγερός στην ομάδα του συστήματος στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook.com (link: https://www.facebook.com/groups/43199749301/permalink/10152230882079302/) πρόκριτε για ένα επετειακό μαντήλι για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του το οποίο ΔΕΝ αντικαθιστά το παλαιό μαντήλι συστήματος που ήδη υπήρχε.

    Ιωάννης Βαγιωνίτης
    Αρχηγός Ομάδας Προκόπων
    1ο Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Παλαιού Φαλήρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννη,
    θα είχε ψευδή στοιχεία το κείμενό μου, αν κάποια μέλη του Συστήματος δεν το περιέγραφαν έτσι το μαντήλι που φορούσαν.
    Δεν θα είχαν δώσει προσοχή στην ανακοίνωση του Α.Σ....
    Χαίρομαι που δεν αντικαθιστά το μαντήλι του Συστήματος!!!
    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή